tiistai 26. lokakuuta 2010

Empireä, maastoa ja 40k

Empire projekti etenee hiljalleen, ehkä jopa liiankin hissuksiin. No mutta kohta free comppany on saatu kokonaan maalattua, tähän asti maalattuja on 30/36 ukkoa ja ogrekin on jo aloitettu. Ongelma on että aikaisemin maaltut empiren ukot tuntuvat jotenkin huonommin maalatuilta verrattuna free companyn jätkiin, ne vaatsivat ainakin yhden maalikerroksen lisää. Se meinaisi jotakuinkin 40 ukon uudelleen sutimista (16 varsijousta, 25 hilparia ja 3 sotamasiinaa). Ei voi muuta sanoa kun että hullun hommaa tämä pikku-ukkojen harrastaminen. Toisaalta täytyy ajatella että sitten olisin tyytyväisempi siihen miltä koko armeija näyttäisi kentällä. Toivossa on hyvä elää.

Tällä viikolla GW julkaisi taas uutta maastoa hammerin harrastajille. Pakko sanoa että laatu tuntuu paranevan jatkuvasti. Iseäni ainakin kiinostaa seuraava maaston palanen.


Viime viikolla tuli testattua ekan kerran elämässäni 40k:ta. Pelasin Edareilla ja kaveri Demon huntereilla. Pisteitä oli molemmilla sen 1500. Peli oli aikamoista hapuilua noiden säätöjen kanssa, alkuun ainakin. Pelin edetessä Eldarit antoi hyvin kyytiä demonin metsästäjille, mutta suurimman vastuksen antoi landrider. Lantikan panssareista ei mennyt kyllä mikään ammus läpi. Ainoa keino oli tuoda wraithlord viereen ja antaa sen repiä lantikka lopulta osiin. Pelissä minulla oli hullu aloittelijan tuuri, kun vastustajan terminaattorit onnistui jotakuinkin kolmasosassa armour save -heittojen kanssa. Lisäksi Avatar pisti osiin 5 terminaattoria ja yhden dreadnoughtin. Ihan hauska peli ja ehkä pieni kiinostus peliin syttyi. Kiinostusta lisää uusien dark eldarien tyylikkäät figut.

torstai 14. lokakuuta 2010

Spawn 2.2

No nyt Spawni on pääosin maalattu. Minulle tuli sellainen olo, että tuohon pohjaan täytyy vielä tökätä jotain törröttämään. Keihäs tai mahdollisesti jotain muuta rojua. Lisäksi täytyy tuota saatua kommettia vielä miettiä, josko mökön selässä olevat kallot saisivat violettia washia pintaan. En ole täysin tyytyväinen miltä tuo käden kyynärpäässä oleva pääkallo näyttää. Tuntuu kuin se huutaisi jotain, ehkä se kaipaa sitä violettia washia?





Huomasin tuossa että kommettiosio ei aivan täydellisesti toimi. Pari kertaa yritin vasta saatuu palautteeseen, mutta ei väkisin.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Spawn 2.1

Nyt Spawni on loppusilausta vaille valmis. Tässä hieman maistiaisia kaaoksen syövereistä. Aikas tyytyväinen olen maalausjälkeen.



tiistai 12. lokakuuta 2010

Spawn 2.0

No niin. Sain taas itseni vängättyä maaluksen pariin ja päätin pistää hieman väriä uuden spawnin pintaan. Mielestäni on joskus hankala aloittaa maalaamaan ihan parin viikon tauonkin jälkeen. Silloin saattaa olla sellainen olo että takki on tyhjä ja taidot hukassa, mutta kyllä se yleensä siitä lähtee. Tarvitsee ottaa vain pensselin käteen ja asettaa maalausta vailla olevan ukon eeteensä. Maalaamisen lisäksi kävin ostaa kameralle pienen jalusta, niin on tuo kuvien ottaminen hieman helpompaa.

Eihän tämän spawnin maalaaminen edistä yhtään työn alla olevia projekteja, mutta hauskaa se vain on. Väri teema on hieman saman kaltainen kuin aikaisemmalla mököllä, mutta hivenen vaaleampi. Figun asennosta johtuen päätin käyttää suurempaa basea, jotta suurin osa spawnista olisi pohjan päällä. Pohjamaalina käytin GW:n mustaa, kun silloin ei haittaa jos johonkin jää pieniä kohtia ilman väriä. Pohjaan liimasin kaikenlaista rojua ja löytyy sieltä yksi isohko kivikin. Spawni on vielä kesken kuten kuvista näkyy.







Tässä vielä hieman vanhempaa tuotosta. High Elf Lion Chariot. Kuvan otin ihan testi mielessä. testaillessani jalustaa.