sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Jo vain

Tuossapa oli Riston kanssa viikonloppuna puhetta, että laitettaisiin fb-kampanja miehissä pystyyn. Oikein pitkän kaavan mukaan. Kampanjasääntöihin otetaan hyviä ideoita vastaan. Ajateltiin useiden kuukausien kamppanjaa, jossa pelien koot vaihtelevat aina Mordheimistä kunnon suurin fantasy battl-vääntöihin.

Laittakaapa mielipiteitä

Tatu

2 kommenttia:

  1. Tuli tuossa mieleen muokata White Dwarf 354 "the drums of war" -kamppajaan. Empirelle laittaisi vastuksiksi vain VC:n ja örkit.

    VastaaPoista
  2. Ollin kanssa oli meillä aikoinaan kampanjasuunnitelmia, missä armeijat pystyivät alueiden valtauksen ohella rakentamaan omia tukikohtia ja näin saamaan erilaisia boonuksia seuraaviin peleihin esim tiettyjen erikoisjoukkojen muodossa. Samoin oli suunniteltu, että kaikki taistelut joita kartan liikkeiden mukaan käydään eivät aina kohdistuisi kanssa pelaajiin vaan kartan väljyydestä riippuen (jos viereista karttaruutua esim ei omistaisi pelaaja) vastaan asettuisi ns paikallisia joukkoja, kuten jokin örkkilauma tai epäkuolleiden joukko. Nämä puoleettomat vastustajat joutuisi sitten tuohon ruutuun etenevä pelaaja voittamaan saadakseen ruudun itselleen. Eli olisi neutraaliruutuja joissa on vihulaisia, muttei sellaisia jotka ovat tietyn pelaajan hallussa.

    Toinen ajatus oli encountervuoro kesken kampanjan esim aina uuteen ruutuun edetessä. Kummallisia sääilmiöitä, vihulaisia tai boonuksia tulisi aina näiden mukaan.

    Tuo rakennussääntö tarkoittaisi sitä että tarvittaisiin jonkinlainen resurssisysteemi kampanjaan. Ollin kanssa mietittiin että jos pisteyttäisi erilaiset rakennukset ihan victorypointeiksi. Esim suojamuuritus omistamalleen laatalle maksaisi sen 100vp ja kaljateltta örkeille, josta saa jättiläisen maksaa vaikkapa 500vp. Toki kaikki joukot jotka tällä tavoin mahdollistetaan täytyy vielä erikseen armeijalistoihin maksaa. Jokainen pelaaja saisi tietyn määrän vp:tä joka vuoron alussa käyttöönsä ja näitä voi sitten haluamallaan tavalla käytellä, joko rakentamiseen tai armeijaan tai molempiin.

    Tältä pohjalta.

    VastaaPoista