tiistai 29. joulukuuta 2009

Mordheim-hulinoita Kuopiossa

Joulunpyhien aikaan pelattiin muutama tuima taisto Mordheimia Kuopion lumisissa maisemissa. Omat kääpiöni saivat vastaan veljeni Ollin Undeadit ensimmäisessä pelissä.
Kääpiöt veivät pelin suveneeristi, pöllytellen epäkuolleet jälleen haudan taakse.

Varsinainen yllätys koettiin vasta jouluaattona lahjojen jaon yhteydessä. Umpikiero Olli oli salavihkaa tilaillut Rackhamin figuja keski-euroopasta melkoisilla summilla ja omisti nyt sievoisen määrän jos jonkinlaisia figuureja. Olipa mies ehtinyt vielä kelpo kerrokset maalia sutia ukkeleihin pimeinä syysiltoina.

Luonnollisesti uusien figujen myötä pelattiin viipymättä parit pelit, jotka olivat molemmat erittäin kiperiä. Vanhana jousiampujana oli Olli sijoittanut joukkiolleen (Marienburg) pitkänkantaman aseistusta ja kääpiöni olivat hätää kärsimässä. Mm. Insinöörini Krum Jakoavain sai heti alkumetrille nuolen hartiaansa. Muuten osuma olisi ollut vaaraton, mutta onneton partaniekka säikähti vasamaa siinä määrin, että putosi katutasoon toisesta kerroksesta taittaen niskansa. Tästä pelistä kääpiöille tappio.

Toisena pelinä oli uusi tuttavuus Street fight. Erittäin kapea ja talojen täyttämä pelipöytä oli mielenkiintoinen taisteluympäristö. Talojen väleissä oli pieniä rakoja joiden yli nokkelimmat kykenivät hyppimään ja siten etenemään vaarallista katutasoa ylempänä. Valitettavasti kääpiöt eivät ole kuuluja akrobatiataitoistaan ja könähtelivät katutasoon jatkuvasti. Ollin ammunnasta huolimatta kääpiöt väänsivät voiton tästä.

Mielenkiintoiset pelit kerrassaan.

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa. Mites tuo uusi taso toimi ja pysykö seinät kasassa? Onko liian iso vai sopiva.
    Kansa kyllä vaatisi hieman kuvia blogiin.

    VastaaPoista