maanantai 29. marraskuuta 2010

Raideria ja peliä

Tässä hieman ensi tunnelmia Raiderin maalaamisesta. Päätin lähteä tuleva armeijan kanssa obsidian rose teemaan, eli tummanpunaiset eldarit. En tiedä oliko hyvä lähteä heti alkuun maalaamaan Raideria, sillä se on minun ensimmäinen 40k alus mitä sudin, mutta visio oli niin vahva, etten jäänyt liikaa pohtimaan pikkuasioita. Raiderin asevaihtoehdot hieman mietitytti, mutta se ratkesi yhtenä iltana ennen nukkumaan menoa. Aluksen molempien aseiden perä on ihan samanlainen, joten päätin katkaista aseet piippujen kohdalta ja pinnata aseet. Näin ei kukaan voi sanoa että aluksessa ei ole se ase mitä listassa lukee. Purjeen kanssa olen kyllä hieman ongelmissa, kun alun perin tarkoituksena oli maalata se valkoiseksi, mutta tämä olisi vaatinut purjeen maalaamisen spraylla. Testasin valkoiseksi maalaamista pensselillä, mutta jälki ei ole toivottua. Sudin jäljet jää joka tapauksessa näkyviin ja maalikerros on paksu. Ehkä siis päädyn sutimaan sen harmaaksi ja laittamaan siihen vaaleita kuvioita. Ehdotuksia saa antaa. Porasin purjeeseen myös parit reiät.




Maalaamisen lisäksi tuli tuossa viikonloppuna testattua ensimmäiset kaksi peliä Dark Eldareilla. Pisteitä oli 700 kummallakin puolella, eli ihan porder patrollia. Laitoin kentälle kaiken mitä hyllystä löytyi ja sain lisäksi 9 harlequina lainaan. Ekassa pelissä oli tarkoitus saada mahdollisimman monta unittia vastustajan puolelle pelin loppuun mennessä ja tuhota parit siinä matkalla. Kaiken tämän lisäksi kentälle osui 4 suurempaa tykin ammusta joka vuoro, isolla templatella. Toinen peli oli ihan vain dawn of war ja laitoimme vain yhden maaston kappaleen keskelle. Molemmissa peleissä vastassa oli Demon Hunterit.

Eka peli päättyi karuun tappioon, kun en saanut yhtään ryhmää tapettua ja kaikki eldarit lahdattiin. Toisessa pelissä tilanne oli paljon parempi vaikka autio kenttä ei ole kovin suotuisa eldareille. Sain tapettua yhden ryhmän ja vastustajan HQ:n kaverinsa kanssa. Pakko sanoa että aikas hapuilua taktiikan suhteen ja ylipäätään miten yksiköt toimii. Tuntui jopa että opin enemmä toisesta pelistä kuin ensimmäisestä. Surullista mutta totta. Molemmat pelit yhteen laskettuna sain vain yhden pain tokenin kerättyä. Summa summarum, homma vaatii monta peliä että näitä oppii kunnolla käyttämään ja lisää aluksia kentälle, lisäksi warrioreille täytyy paremmin miettiä aseistus.


Tässä listaa:

12 Kabalite warriors, blaster, s-cannon ja sybarite

10 Kabalite warriors, dark lance, sybarite, blast pistol ja venom blade
1 Raider, flickerfield ja nightshield

3 Reavers, Blaster, cluster caltrops

9 Harlequinqs, master, seer, 4 kiss ja 2 blaster

perjantai 19. marraskuuta 2010

Hulkin käytäviltä kuuluu räiskettä

Kävin tuossa testaamassa paikallisessa Fantsussa Space Hulkin korttiversiota "Death Angel". Peliä pystyy pelaamaan 1-6 henkilöä, jos en ihan väärin muista. Siinä kaikki peliin osallistujat pelaavat terminaatorien puolella, komentaen yleensä yhtä taisteluparia. Fatsun henkilökunnan mukaan peli on hyvin haastava, mutta minun on hankala sanoa yhden kerran perusteella onko se totta. Sen säännöt ovat suhteellisen helpot ja kaiken lisäksi tuo on suomennettu. Hieman hilpeyttähän se aluksi herätti, mutta kun muistelee, niin Hero Quest ja Space Crusade olivat myös suomennetuja. Mahtavia pelejä muuten. Saas nähdä kun Fantasy Flight Games julkaisee Blood Bowl: Team Manager -korttipelin, että tuleeko siitä myös suomennettu versio. Sitä täytyy kyllä päästä sitten testaamaan, oli suomennettu tai ei. Samana kyseisenä iltana tuli hieman pelailtua Space Hulkkia lautapelinä. Kaksi scenaariota kerettiin pelaamaan, tehtävät 5 ja 7. Vastassani oli taitava taktikoija jolla kaiken lisäksi pyöri noppa aikas hyvin.

++Purge the Xenos Threat++

Tehtävässä 5 pelasin genestealereilla "geenivorot" ja kaverini Marineilla "avaruusjääkärit". Tehtävän tarkoituksena oli kuljettaa tietoa kerännyt CTU kapeiden käytävien läpi kentän toiselle puolelle, kun toiset termarit antoivat apua bolttereiden kanssa. Vastaavasti genestealereilla oli sisään tuloaukkoja pitkin kenttää. Monesta sisääntuloaukosta huolimatta termarit estivät taitavasti geenivoroja saapumasta kentälle tukkimalla sisääntulo reitit ja heidän tarkuutensa ampua oli suorastaa yli-inhimillistä. Genejä tippui käytäville tuon tuosta kuolleina kitiinikasoina ja osa niistä levisi käytävien seinille. Kaikesta huolimatta termarit eivät säilyneet täysin tapioitta, kun kaksi joutuivat raadelluiksi kartuttaen hulkkiin menehtyneiden määrää. Mutta lopulta objekti oli liian kaukana, että genet olisivat voineet estää tehtävän onnistuneen suorittamisen.

++Objective secured++
++Xenos treath eliminated++



++Leave no brother behind++

Tehtävässä 7 vaihdoimmme puolia ja nyt mukana oli myös librarian ja lighning claws termari. Näitä hahmoja en ollut vielä aikaisemmin päässyt testaamaan. Onnettomuuden johdosta viisi terminaattoria oli kadonnut hulkkin pimeille käytäville ja tehtävänä oli pelastaa heistä ainakin osa ja librarian myös. Alussa minulla oli johdettavissa vain librarian ja salamakäsi, muut olivat pitkin kenttää tajuttomina. Vastaan tuli pari jumittunutta ovea, mutta librarian pisti ovet hajalle hetkessä. Ensimmäiseksi mukaan saatiin captain, ja yksi kolmesta boltteri termarista, mutta tässä vaiheessa kirjuri oli jo kuluttanut suuren määrän spyykkisiä voimiaan taisellessa kolmea geneä vastaan. Liian hitaasta toiminnasta johtuen ja uhkaavasti spyykkisten voimien huvetessa, tilanne alkoi olla jo menettetty. Genejä valui kimppuun joka suunnasta ja bolttereilla ei osuttu tarpeeksi tarkasti. viidennellä kierroksella peli oli jo ohi, kun kirjuri ei pystynyt torjumaan genen hyökkäystä vaan päätyi kuolleena kylmälle rautalattialle.

++Librarian is down. I repeat. Librarian is down++
++Xenos are every where. Taking heavy casualties on every side++

-End of transmission-

Sitten jotain hauskaa samasta asiasta: http://www.ninjabread.co.uk/2010/10/11/space-hulk/

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Liskoja esim.

Liskot ovat nyt valmiit ottamaan turnausta blood bowl -kentällä. Ihan tyytyväinen olen lopputulokseen, toivottavsti myös niiden oikea omistaja. Ohjeena oli että värit olisivat suhteellisen luonnonmukaiset. Toivon pääseväni testaamaan pelin jos toisenkin liskoja vastaan. Se on kyllä siinä ja siinä kummilla kannattaa lähteä vastaan, undead vai human -joukkue.



Lisäksi tässä on pieni sivuprojekti, Eldareiden Swooping Hawk. itse figu on ostettu jo aikaa sitten ja se oli jo kertaalleen maalattu. Otin Eldarin uudelleen maalaukseen, kun sain kaverilta prinssi Yrielin maalattavaksi. Tuohon oli sitten hyvä testailla eri väri varivariaatioita. Siivet ovat vielä maalatta, mutta eiköhän ne saada sen selkää tässä lähiaikoina. On muuten eka kerta kun käytän tuollaista pullonkorkkia maalaamisen apuna. Ihan näppärä se on.



Mukavaa että olemme saaneet yhden lukijan lisää ja 500 kävijä kertaa on rikottu :D