maanantai 29. marraskuuta 2010

Raideria ja peliä

Tässä hieman ensi tunnelmia Raiderin maalaamisesta. Päätin lähteä tuleva armeijan kanssa obsidian rose teemaan, eli tummanpunaiset eldarit. En tiedä oliko hyvä lähteä heti alkuun maalaamaan Raideria, sillä se on minun ensimmäinen 40k alus mitä sudin, mutta visio oli niin vahva, etten jäänyt liikaa pohtimaan pikkuasioita. Raiderin asevaihtoehdot hieman mietitytti, mutta se ratkesi yhtenä iltana ennen nukkumaan menoa. Aluksen molempien aseiden perä on ihan samanlainen, joten päätin katkaista aseet piippujen kohdalta ja pinnata aseet. Näin ei kukaan voi sanoa että aluksessa ei ole se ase mitä listassa lukee. Purjeen kanssa olen kyllä hieman ongelmissa, kun alun perin tarkoituksena oli maalata se valkoiseksi, mutta tämä olisi vaatinut purjeen maalaamisen spraylla. Testasin valkoiseksi maalaamista pensselillä, mutta jälki ei ole toivottua. Sudin jäljet jää joka tapauksessa näkyviin ja maalikerros on paksu. Ehkä siis päädyn sutimaan sen harmaaksi ja laittamaan siihen vaaleita kuvioita. Ehdotuksia saa antaa. Porasin purjeeseen myös parit reiät.




Maalaamisen lisäksi tuli tuossa viikonloppuna testattua ensimmäiset kaksi peliä Dark Eldareilla. Pisteitä oli 700 kummallakin puolella, eli ihan porder patrollia. Laitoin kentälle kaiken mitä hyllystä löytyi ja sain lisäksi 9 harlequina lainaan. Ekassa pelissä oli tarkoitus saada mahdollisimman monta unittia vastustajan puolelle pelin loppuun mennessä ja tuhota parit siinä matkalla. Kaiken tämän lisäksi kentälle osui 4 suurempaa tykin ammusta joka vuoro, isolla templatella. Toinen peli oli ihan vain dawn of war ja laitoimme vain yhden maaston kappaleen keskelle. Molemmissa peleissä vastassa oli Demon Hunterit.

Eka peli päättyi karuun tappioon, kun en saanut yhtään ryhmää tapettua ja kaikki eldarit lahdattiin. Toisessa pelissä tilanne oli paljon parempi vaikka autio kenttä ei ole kovin suotuisa eldareille. Sain tapettua yhden ryhmän ja vastustajan HQ:n kaverinsa kanssa. Pakko sanoa että aikas hapuilua taktiikan suhteen ja ylipäätään miten yksiköt toimii. Tuntui jopa että opin enemmä toisesta pelistä kuin ensimmäisestä. Surullista mutta totta. Molemmat pelit yhteen laskettuna sain vain yhden pain tokenin kerättyä. Summa summarum, homma vaatii monta peliä että näitä oppii kunnolla käyttämään ja lisää aluksia kentälle, lisäksi warrioreille täytyy paremmin miettiä aseistus.


Tässä listaa:

12 Kabalite warriors, blaster, s-cannon ja sybarite

10 Kabalite warriors, dark lance, sybarite, blast pistol ja venom blade
1 Raider, flickerfield ja nightshield

3 Reavers, Blaster, cluster caltrops

9 Harlequinqs, master, seer, 4 kiss ja 2 blaster

4 kommenttia:

  1. Haa sitä ollaan suippokorviin päätymässä siis joka tapauksessa hienoahienoa. Ensinnäkin raiderista kommenttia, niin väriteema vaikuttaa ainakin mielestäni oikein lupaavalta. Samoin nuo ylimääräiset reiät purjeessä ihan jännä idea.

    Joo maastoa kaipaa eldarit. Sain itse taas ikäviä muistutuksia samaisesta asiasta viikonloppuna. Mitä tuohon listaasi tulee, niin tokihan siinä hiomiseen olisi mahdollisuuksia, mutta tässä vaiheessa taitaa figut sanella sen verran paljon, ettei varmaan ole kannattavaa. Mutta jos pisteitä kaipaisi jotain varten, niin kyllä tuosta helposti liikoja poistaisi.

    VastaaPoista
  2. Mahtavuutta! Raideri on tosi hyvän näköinen... ja mielestäni on aina hatun noston arvoinen asia kun joku saa jotain noin suurta maalattua :) Ite ainakin oon laiska maalailemaan mitään spektaakkeleita...

    VastaaPoista
  3. Erittäin kelpoa. Onko tuon Raiderin pohja ihan mustaa vai onko sekään huljuteltu punaista?

    -Tatu-

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. Juu, kyllä tuota listaa sanelee suuresti se mitä kaapista löytyy tällä hetkellä. Lisää tulee jossain vaiheessa. Raiderin sivuille on huljuteltu vienosti punaista. Sen näkee parhaiten luonnossa.

    VastaaPoista