torstai 24. maaliskuuta 2011

Spider from Wasteland vs. Green Packers [2-1]



Muutama päivä sitten pääsin fiilistelemään pitkästä aikaa Blood Bowlia. Samalla se kävi pienestä kertauksesta kaverille, itselleni verestystä sääntöjen suhteen. Emme käyttäneet aika rajaa vuoroissa joten peli venähti kevyesti nelituntiseksi. Yksittäisottelussa kohtasivat kotikentällään pelaava Spiders from Wasteland (undead) ja vieraileva joukkue Green Packers (human). Hyvä sää oli houkutellut paikan päälle huimat 16000 katsojaa elävistä jo kertaalleen kuolleisiin, kääpiöistä ogreihin. Green Packersien (fame) kannattajia oli saapunut hieman enemmän paikan päälle. Kumpikin aloitteleva joukkue koostui tavallisesti nähtävistä joukkue kokoonpanoista. Kolikon heitossa pidemmän korren vei vieraat, joten hämähäkit pääsivät potkaisemaan palloa ja ottamaan ensimmäisenä vastaan iskuja. Tunnelma kentällä ja katsomossa oli alusta jännittynyt.

Green Packers:
4 Blitzer
2 Catcher
1 Thrower
5 Lineman
3 Re-roll

Spiders from Wasteland:
2 Mummy
2 Wight
3 Ghoul
3 Zombie
2 Skeleton
2 Re-roll

1. puoliaika. Potkun jälkeen katsomossa sekä kentällä alkoi pientä nujakointia (RIOT!). Tuomari antoi sen hetken jatkua ennen siihen puuttumista (vuoro eteenpäin). Hässäkän jälkeen pallo laskeutui melko keskelle hyökkääjien kenttäpuoliskoa, josta Packersien heittäjän oli se helppo poimia ja heittää (quick pass) lähellä olevalle kiinniottajalle. Samaan aikaan blitzerit ja linjamiehet kaatoivat muutaman vastapuolen pelaajia, yrittäen tehdä aukkoa oikeaan reunaan. Eteneminen ei ollut nopeaa, mutta aikaan saatiin hyvä linjapuolustus johon toinen kiinniottajista saatiin pallonannon jälkeen suojaan. Kuolleet keräilivät itsensä kasaan ja yrittivät muodostaa muuria, josta olisi mahdollisimman hankala päästä läpi. Paljon he eivät saaneet puolustukseen kun suurin osa kuolleista matelee eteenpäin. Puolustajien muuri ei ollut kovin vahva ja blitzeri teki oikealle aukon. Peli jatkui oikeassa reunassa, josta hyökkääjät saivat molemmat kiinniottajat ja yhden blitzerin linjan taakse. Nyt rynnistettiin pitkälle, mutta ei mitenkään hyvään asemaan. Pallollinen pelaaja pääsi 3 ruudun päähän maalista, mutta ilman suurempaa suojaa. Tilanteen kuittasi kuolleiden wighti, joka pääsi töytäisemään pallollista pelaajaa ja samaan aikaan ghouli tuli takaa ja nappasi pallon käsiinsä. Packersien pelaajat päättivät tasoittaa tilannetta mukiloimalla vastustajan pelaajan kenttään. Luita napsui poikki ja zombin osat levisivät pitkin kenttää (dead). Zombista ei saatu yhtenäistä joten osat heitettiin nälkäisimmille ruumiiden syöjille. Tällä välin pallon kimppuun hakeutui useampi pelaaja saaden aikaan melkoisen ryysiksen maalin lähelle. Yrityksistä huolimatta pallo pysyi edelleen ghoulilla. Paikalle saapui vielä pari pelaajaa ja nujakoinnin tiimellyksessä toinen Packersien kiinniottajista yritti irrottautua muista pelaajista kaatuen jonkun jalkoihin. Keskikentällä muumiot työnsivät vastustajia sivuun saaden hyvän kiinniottopaikan yhdelle ghouleista. Palloa pitelevä ghouli irtautui muista lopulta wightien avustuksella ja lähti hakemaan hyvää heittopaikkaa. Paikan löytäessään pallo (short pass, inaccurate) ei lähtenytkään tarkkana vaan päätyi pomppujen jälkeen puoleen väliin pelaajia. Tilaisuuteen tarttui vapaana oleva blitzeri ja kävi poimimassa pallon. Lähellä maalia väijy vapaana oleva kiinniottaja, jolle blitzeri syötti pallon (short pass). Ennen kuin kuolleet kerkesivät reagoida tilanteeseen, oli kiinniottaja jo maalissa. Tilanne kolmen vuoron jälkeen 1-0 vieraille.

Toisen pallon potkun jälkeen rähinä jatkui (RIOT!). Tällä kertaa tuomari päätti lopettaa tilanteen saman tien ja siirsi pelikelloa taaksepäin. Harmillisesti Packersien potku päätyi leveäksi ja pallo lensi suoraan katsomoon. Pallo sai lopulta hyökkäys linjan tuntumassa ollut ghouli. Spiderien hyökkäys alkoi työnnöillä saamatta ketään kenttään. Johdostaan innostuneina Packersit lähestyivät kuolleiden "iholle" ja runttasit pari pelaajaa maihin, joista toinen jäi makailemaan nurmen pintaan pidemmäksi toviksi. Varomaton liike kostautui ja Spiderit mukiloivat linjamiehiä nurin. Ghouli päätti lähteä rynnistämään keskeltä kenttää wightien ja skellujen avustuksella. Tiimellyksen seassa zombi yritti lyödä vastustajaa liukastuen oman pelaajan ruumiin osiin päätyen kentän laidalle hakemaan hetkeksi menetettyä yhteyttä aivoihinsa (KO). Kuolleet jatkoivat hyökkäystään ja siirsivät hyökkäysrintamaa vasempaan laitaan. Packersien pari blitzeriä yritti koukata takakautta ja tuloksena yksi zombi sai vakavia vammoja (SI). Puolustajien etulinjassa blitzeri liukastui ja Spiderit etenivät vähä vähältä kohti maalia. Hyökkääjät muodostivat suojan kentänlaidan tuntumaan ja pallollinen pelaaja jäi puolustajan ulottumattomiin. Puolustajat piirittivät etenevää joukkoa ottaen samalla itse muutamia osumia. Linjamies päätyi sairasosastolle (SI). Kovasta Packersien puolustuksesta huolimatta Spiderit mursivat linjat kaataen samalla useamman ukon maihin. Hyvän raon muodostuttua, ghouli juoksi maaliin tasoittaen tilanteen. 1-1. Jäljelle jäi vain yksi mukilointivuoro. Kauniin potkun jälkeen katsojat päättivät rynnistää kentälle (Pitch invasion) antaen runtua pelaajille. Puolustajilta kenttään päätyi kaksi pelaajaa ja hyökkääjiltä takakentältä vain yksi. Puolin ja toisin tilannetta yritettiin tasoittaa, mutta ilman tulosta.

2. puoliajan alussa kummallakin joukkueella vain kymmenellä pelaajalla. Peckersit pääsivät potkaisemaan palloa ja Spiderit valmistautui hyökkäämään. Pallon noustua ilmaan puolustus järjesti linjansa uudestaan (Perfect defence). Ensimmäiset vuorot menivät vain tönimiseksi ja pallollinen ghouli pääsi etenemään puoleen väliin kenttää. Hyökkääjät yrittivät murtautua läpi vasemmasta laidasta, mutta puolustus kesti iskut. Täysin vammoitta eivät puolustajat välttyneet, kun zombi raivasi kentälle tilaa laittamalla blitzerin vaihtopenkille lepäämään (KO). Packersien rivit harvenivat entisestään, kun toinen blitzeri yritti poistua vastustajan iholta löytäen itsensä seuraavaksi hoitajien käsistä (SI). Hyökkääjät eivät silti päässeet vasemmasta reunasta ohi vaan päättivät yrittää keskeltä. Linjojen takan oli jo vapaa ghouli odottamassa syöttöä. Syöttöä ei kuitenkaan tullut, mutta jälleen yksi Packersien pelaaja joutui loukkaantuneiden riveihin. Nyrkistä saanut linjamies sai pahan osuman (-1 AV) skellulta. Pelaajien määrä kentällä oli 7-10 kotijoukkueelle. Tilanteesta lannistumatta Packersit yrittivät epätoivoista liikettä jolla he voisivat vielä pelastaa tilanteen. Blitzeri pääsi pallollisen kimppuun ja kaatoi tämän. Samalla heittäjä lähti hakemaan maahan tippunutta palloa kahden hyökkääjän välistä. Aikaa hukkaamatta vapaa kiinniottaja lähti juoksemaan vasenta laitaa kohti maalia. Heittäjä nosti pallo haparoinnista huolimatta ja hakeutui hyvään heittopaikkaan. Heitto lähti onnistuneena (short pass) ja kiinniottaja sai sen käsiinsä. Spiderit yrittivät kopata pallon lennosta, mutta syöttö oli liian napakka. Tilanne muuttui ja puolustajista tuli hyökkääjiä, ainakin hetkeksi. Tämä ei sekoittanut kuolleiden päitä vaan vasta iskuun lähdettiin saman tien. Apuun rynnisti blitzeri mutta siinä vaiheessa kiinniottaja oli jo maissa wightin toimesta. Paikalle rynnistänyt blitzeri tyrmättiin (KO) wightin nyrkistä ja hetken näytti siltä että heitto lähtee hetkenä minä hyvänsä. Palloa ei kuitenkaan saatu ylös vaan se pyöri palaajien jaloissa. Apuja saapui kummaltakin joukkueelta ja nyt pallon kimpussa pyöri 5 pelaajaa. Toinen Packersien kiinniottajista sai pallon käsiinsä ja yritti epätoivoisesti jousta kohti maalia, mutta kaatui (GFI fail) ja lisäsi ruuhkaa loukkaantuneiden joukossa (SI). Kentällä olevien pelaajien määrä 5-10 Spidereille. Spidereille suotuisassa tilanteessa, ghouli yrittää nostaa palloa mutta epäonnistuu ja pallo pomppi kuin ihmeen kaupalla lähelle Packersien kiinniottajaa. viimeisellä vuorolla kiinniottaja saa nostettua pallon wightin jaloista ja juoksi maaliin. Touchdown 1-2 ja Green Packers voittaa.

Pelissä oli eeppisiä tilanteita ja jännitys säilyi loppuun asti. Onneksi ei ollut liiga matsi, sillä seuraava peli ei olisi olisi Packersien kannalta mitenkään helppo. Yli puolet muista kuin linjamiehistä lepäisi seuraavan pelin. Voitto on tärkein vaikka sattuisikin :)

3 kommenttia:

  1. Piristävää nähdä blogeissa vaihteeksi muutakin, kuin nelkyttonnista. Blood Bowlin esiin kaivamisesta on ollut vähän alustavaa puhetta omassakin peliporukassa.

    VastaaPoista
  2. Verta ja suolenpätkiä, altavastaaja ratkaisi viimeisellä vuorolla... kuulostaa hyvältä matsilta. Kyllä pitäis löytää porukalle aikaa Bloodikseen pitkästä aikaa. Oon ite pelaillu netissä Fumbbl liigaa, mutta kyllä se lautaversio on ainoa oikea!

    VastaaPoista
  3. Hyvä.

    Itsekkin tuli joskus pelailtua Fumbblea, mutta se sitten vain jäi. Kaverin kanssa mietimme, että kun saadaan Space Hulkki pelattua läpi, niin koitetaan saada pieni BB-liiga kasaan. Jos hän vaikka siihen mennessä saisi hommattua joukkueen itselleen. No onneksi löytyy ylimääräisiä joukkueita joita voi lainata. Katsotaan miten asian kanssa käy.

    VastaaPoista