tiistai 27. huhtikuuta 2010

Kevään liigan viimeinen peli

Jyväskylän Blood Bowl -kevätliigan viimeinen peli tuli pelattua Zombie Makers (Necro) joukkuetta vastaa Stirland Monkeysien koti kentällä. Sää oli erittäin aurinkoinen ja katsojia saapui paikalle 29 000, joista suurin osa oli kuolleiden kannattajia. Apinat otti pankistaan 40 k ja sai tasoitukseksi 2 Bloodwizertypsyä.

Ensimmäinen puoliaika alkoi korkealla potkulla ja heittäjäni pääsi suoraan pallon alle. Hyökkäys alkoi vahvasti vaikka hukat ahdisteli yhtä Blitzereistäni. Toinen kiinniottajistani päätti hidastaa hukkien painostusta ja antoi monoa sen kalloon (KO-box). Ahdistelu ei siihen päättynyt vaan blitzerini pääsi tutustumaan katsojiin hieman lähemmin (reserv-box). Nahistelu jatkui kentällä ja huomion kiinnityessä osumien vaihtoon, kiinniottaja pääsi luikahtaa rivien välistä aina maaliin asti (1-0). Toisen aloituspotkun lähtiessä apinat rynnistivät ennen kuin pallo osui maahan (BLITZ!). Samalla rynnistyksessä sai yksi zombie keräillä osiaan pitkin kenttää (SI). Apinoiden harmiksi Necromancer sai kun saikin zombien osat vielä yhteen osaan ja vaihtopenkille odottamaan toista puoliakaa. Vahvasta puolustuksesta huolimatta, Necrot pääsi linjojen läpi ja yksi ghouleista pääsi pallon kanssa jouksemaan maaliin. Liiallinen yrittäminen kostautui ja ghouli kaatui maalilinjalle. Pallo pomppasi katsomoon. Katsomon väki heitteli hetken palloa katsomosta toiseen ennen kuin se päätyi necrojen aloitus kenttäpuoliskolle, jossa apinoiden pari blitzeriä oli melkein vapaina. Zombit nuriin kaadettuaan toinen blitzereistä nosti pallon ja juoksi maaliin (2-0). Muuta kirjaamisen arvoista ei ensimmäisellä puoliskolla enään tapahtunut.

Toinen puoliaika alkoi paremmassa säässä, eikä kirkas auringonpaiste enään vaikeuttanut pallon heittämistä. Necron ruumiit laahusti vahvana rintamana eteen päin ja siinä samassa yksi apinoista päätyi loppupeliksi huilailemaan (BH). Eka puoliaika oli ilmeisesti kuluttanut mehut pois apinoista, kun kunnon puolustusta ei saatu aikaseksi. Tilanne 2-1. Pelin neljännen aloitus potkun lähtiessä lentoon, ottivat kuolleet varas lähdön. Pari hukkaa pääsi ahdistelemaan heittäjää ja toista kiinniottajaa. Hermostuksissaan heittäjäni fumblas pallon heiton. Seuraavat kolme vuoroa maaliviivan lähellä pidettiin tori kokousta. Iskuja jaettiin tasaisesti molemmin puolin ja pallo päätyi kenttään ja pyöri pelaajien jaloissa. Kuin ihmeen kaupalla toinen ghouleista sai pallon haltuunsa ja pääsi vielä pystyssä maaliin (2-2). Tasoitus maalin jälkeen katsojat hermostuivat ja yleisenrähinän päätteeksi tuomari päätti siirtää pelikelloa taakse päin (RIOT!). Apinat saivat rähinän johdosta tarpeeksi aikaa uuteen yritykseen tehdä voittomaali. BLitzerit tekivät reijän kuolleiden puolustukseen ja pallo saatiin kiinniottajalle, joka pääsi isku etäisyydelle maalista. Kuolleet tekivät kaikkensa saadakseen estettyä maalin ja muokaroivat samalla yhden linjamiehistäni (SI). Etukäteen suuniteltu taktiikka toimi ja kiinniottaja pääsi jouksemaan kohti maalia. Apinoiden ja heidän kannatajiensa harmiksi maali jäi tekemättä, kun kiinniottaja kaatui omiin jalkoihinsa maali viivalla. Onneksi kellossa ei ollut enään tarpeeksi aikaa, että kuoleet olisivat saaneet tehtyä maalin. Ottelu päätyi 2-2 tilanteessa eikä jatkoaikaa enään pelattu.

Rahoja jettiin apinoille pelin jälkeen 60K, mutta kannattajia lähti (-1 fans). Kaiken kaikkiaan jännittävä peli. Noppaheitot menivät niin, että ekalla puoliajalla apinoilla oli tuuria ja vuorostaan toisella puoliajalla noppa ei vaan pyörinyt kunnolla. Kokonaistilastoissa apinat jäivät semifinaalien ulkopuolelle vaivaisella pisteellä.

Muutama viikko sitten postista tuli Johan the Knife, Halfling thief, Negromancer ja BB human kiinniottaja. Kaiken kaikkiaan hienoja figua. Hetken aikaa jouduin etsimään varkaalle sääntöjä ja lopulta löysin ne Tom´s boring mordheim blog sivustoilta. Toivon pääseväni käyttämään sitä tulevissa morkula kampanjoissa. Johan toimii mielestäni hyvin myös morkulan imperial assasina, kun kovin harvoin raonio kaupungin kaduilla näkee dramatic personel hahmoja.