lauantai 17. huhtikuuta 2010

Ukkoja ja viherkentän taistoa

Tässä olen reilun viikon verran maalaillut Empiren free company ukkoja. Tavoitteena on edistää Empire ikuisuus projektia, jossa on arviolta reilut 120 jalkaväkiläistä 20 hevostamiestä ja 4 sotakonetta, lisäksi heroja kymmenkunta. Tähän mennessä yli puolet jalkaväestä on maalattu mutta hevosmiehiä ei ole vielä edes aloitettu. Kun kaikki laittaa kentälle on pisteitä n. 3500. Nämä tällä hetkellä maalauspödällä olevat ukot tulevat myös Mordheimiin eri mercenary ryhmiksi. Osan figuista kasasin uudelleen ja muokkasin niitä mielestäni paremmiksi, esim. pelkkä pään vaihto teki jo ihmeitä. Tällä hetkellä valmiisiin olen hyvin tyytyväinen. Free companyn johtoon laitan Morkulan Ullin Leitpoldin, joka on dramaattinen erikois hahmo. Free companyyn kuuluu myös kolme halfling scoutia, ogre bodyguard ja pari koiraa Lotrista. Eli aika sekalainen joukko on kyseessä, mutta niihän tuollainen militia poppoo on yleensä ollutkin. Netistä menin vielä tilaamaan halfling thief, Johan the Knife ukot.




Sitten sitä Blood Bowlia.

Perjantaina pelasin toisen pelin rottia vastaan Stirlandin apinoiden kotikentällä. Joukkueiden Team Value ero oli huimat 210 K Rottien hyväksi. Joukkue otti kaksi Bloodwizer Babesia ja lisä APO:n. Katsojia saapui noin 24000 ja sää vaikutti oikein mukavalta pelin alussa.

Ensimmäinen puoliaika alkoi rumasti, kun rotat tappoi toisen juoksijani (DEAD) heti ensimmäisellä vurollaan. Pelikaverin kuolemasta huolimatta Apinat saivat rynnittyä pelikentän päätyyn asti ja tekemään maalin. 1-0 tilanteessa rotat aloittivat rynnistyksen kohti päätyä. Matkalla jyrsijät löi Stirlandin pallonpotkasijan maahan murtaen passarit (-1 AV ja miss next game). Lääkärin pakista ei löytynyt mitään millä nuo haavat oltaisiin parannettu. Nopeat gutter runnerit juoksivat linjojen välistä tasoittaen tilanteen 1-1. Maalin jälkeen Apinat pääsivät vielä hyökkäämään, yrittäen saada kriittisen johdon ennen toista puoliaikaa. Kun kiinniottaja haki pallon, oli muu joukkue jo muodostanut kunnon hyökkäys linjan. Rottien puolustuksesta huolimatta apinat saivat pallon maaliin 2-1.

Toinen puoliaika alkoi lupaavasti Blitzillä ja apinat pääsivät suoraan pallon viereen, ennen kuin se tipahti kenttään. Rotat saivat pallon ja päättäväisesti pallokourassa pääsivät kentän puolivälin paremmalle puolelle. Apinat koittivat estää rottia tasoittamasta tilannetta ja samalla päättivät moukaroida kolme rottaa kentältä pois. Osumista huolimatta tilanne tasoittui 2-2. Viimeinen hyökkäys alkoi 8 vastaan 9, Apinoiden alivoimalla. Rikkonaiset linjat eivät estäneet rottia pääsemästä heittäjän viereen, jolla oli pallo kourassaan. Kentälle rakennettiin hieno kuvio mutta Blitzeriä ei saatu turvaan, joten hän yritti hieman liikaa ja kaatui omiin jalkoihinsa. Rotat näkivät tilanteensa ja nopeina pelaajina saivat pallon ihmisten ulottumattomiin. Tilanne 2-3. Maalin jälkeen ei ollut enään kuin yksi vuoro jolloin apinat päättivät antaa turpaan minkä pystyvät, mutta mustelmia suurempia ei tullut.

Hieno ja tasainen peli, mutta homma kaatui omaan yliyrittämiseen. Kaikesta huolimatta kolme pelaajaa saivat skilli heitot ja rahaakin tippui ihan kivasti, 50000 gp. Apinat päätivät korvata menetetyn kinniottajan uudella. Liigassa on Apinoilla enään jäljellä on kaksi peliä. Vastassa on toinen Negro tiimi ja Norset. Onneksi ne eivät ole ihan yhtä nopeita kuin rotat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti